onsdag 29 oktober 2014

Valpar!!!

I söndags lämnade vi av Sachi på Guiding Eyes for the Blind. Hennes valpning var beräknad till idag, men för säkerhets skull vill de ha tikarna där ett par dagar innan det är dags.
Eftersom vi sade till dem att ringa oss så snart det började så fick vi ett samtal tjugo över tolv igår natt. Eller tidigt imorse. Iallafall, då var första valpen född. De lovade att ringa oss senare när hon var färdig.
Det samtalet kom 9 timmar senare. Sachi hade fött 5 stora valpar, tyvärr så var det en som inte klarade sig. Så nu har hon 3 svarta hannar och 1 svart tik att ta hand om.
Vi var förvånade för på ultraljudsundersökningen såg de 7 valpar. Men jag har full förståelse för att de såg fel. Det är inte lätt att få ihop de grå och vita ränderna till valnötsstora blivande labbar.

Vi var också förvånade för vi tyckte att hon var större än de tidigare gångerna. Men vi som har varit med förr vet ju att med andra och eventuellt följande graviditeter så är det ju bara att dra på strechbyxorna direkt efter att ha kissat på testpinnen. Putandet börjar omgående.

Tredje kullen gillt. Förhoppningsvis får hon vila ett löp nu.
Hennes valpar delar födelsedagar med väldigt speciella människor. 
Första kullen och monarkins högsätes lillprins, George, har samma födelsedag. Kullen fick bokstaven 'G' av en händelse! Jag hoppades att den förstfödde hannen skulle få heta George, men så blev det inte. Jag fick den stora äran att döpa Gustav iallafall, en tjock och sävlig gul hanne som hellre satt på sin valprumpa än att springa efter larviga bollar under valptestningen. Han lever nu ett lojt liv i en familj någonstans. Troligen på en soffa.

Andra kullen och Ponnypappan delar bemärkelsedag. Den kullen fick bokstaven 'N'. Vi lyckades få in en Nils och Niola. Sachis mamma heter Iola, så då lade vi till N och det blev Niola. Niola testade in sig i en annan hundskola. Så där försvann hon och blev dessutom omdöpt till Bonnie. Men jag ger inte upp.

Tredje kullen och Sonen delar födelsedag. Det blev en 'V' kull. Nu gäller det att övertyga valpnamnschefen Janet att tiken MÅSTE få heta Viola.

Två svartingar från första kullen, för
allvarligt talat så ser de ju likadana
ut allihopa i den storleken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar