onsdag 8 oktober 2014

På besök hos McLain Ward. Helt apropå.

Vår lokala superkändis i hästsporten heter McLain Ward. Han har sin gård, Castle Hill, inte långt härifrån. En gång såg jag honom i en park där min grabb spelar baseball. 
Ojjj, det blev jättespännande för mig!! Jag försökte mig på att förklara storheten i vad vi såg för mina baseballmammakompisar. Två OS-guld. Bara en sådan sak. Men ingen fattade.

Förra hösten fick vi den stora äran att åka och hälsa på uppe på Castle Hill. 

Min kompis jobbar för ett företag (Dutta Corp.) som specialiserat sig på att flygtransportera hästar över hela världen. Och då naturligtvis McLain Ward och hela de amerikanska landslagets hästar. Eller t.ex. Bill Gates hästar som tydligen skulle Fed Exas någonstans. Eller en kanin som skulle någonstans viktigt. Hundar, åsnor eller miniponnyer....

Eftersom Karin känner stallchefen på Castle Hill fick vi komma på besök. En lördag åkte vi dit med, förstås, ett hopp om att kanske få skymta McLain och definitivt se hans pensionerade stjärnhäst, Sapphire.

OS i Peking.


Han vann guld i laghoppningen vid OS i Aten (-04) och OS i Peking (-08) på fantastiska Sapphire.
Gården är äldre men självklart fullt moderniserad och väldigt vacker.

Det visade sig att Sapphire var ute på äventyr och inte hemma. Men se vem vi sprang på i en av stallarna!!

Där ser ni tre överlyckliga tjejer och bakom kamerorna, två överlyckliga mammor...

Sorgligt nog kom nyheten att Sapphire inte hade klarat ett kolikanfall och dog den 22 juni i år. Hon fick njuta av pensioneringen i ett par år iallafall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar