tisdag 14 oktober 2014

Jättejättejättespännande!!

I hästvärlden vet vi ju att tyvärr är det pengarna som till stor del styr hur resultatlistan ser ut efter en avslutad tävling. 
Det går ju inte att förneka att i de flesta fall så lyckas en dyrare häst bättre än en ekonomiversion. Då utgår jag förstås från ryttare av samma kaliber på de två olika hästarna.

Tänk om det kunde göras på ett så rättvist sätt som möjligt? 
Hur bra vore inte det?

Och nu ska vi prova på en form av tävling som är så rättvis det går att göra en tävling! Crossroads Equestrian har startat ett lag som ska tävla i något som heter Interscholastic Equestrian Associations lagtävling (väldigt kreativt översatt, lagtävling alltså). 

Lagen kommer från skolor eller ridklubbar, de är uppdelade i två grupper; middleschool (årskurs 6-8) eller highschool (årskurs 9-12). I kort så fungerar det så att lagen tävlar hos varandra på hemmalagets hästar. Vilket betyder att det blir relativt rättvist. Alla tävlar individuellt och innan tävlingen börjar för dagen väljs en ryttare ur laget ut, som poängryttare. Den ryttaren representerar laget för den tävlingen. De som kvalificerar sig, individuellt eller laget, får åka på zonfinal och vinnarna där åker sedan på final med ryttare från hela USA.

Vår zon innefattar tre stater; New York, New Jersey och Pennsylvania.

Det här är perfekt för det förbereder också tjejerna inför college om de vill rida på ett equestrian team då. Men då är det uttagningar som kan vara rätt tuffa har jag förstått när tjejerna från stallet har försökt, och ibland inte kommit med även om de har varit gräddan hemma i stallet.  
Det är häftigt att det finns colleges, rätt många faktiskt, som har equestrian team likväl som football, baseball eller vilken sport det nu kan vara. 
Då är det samma upplägg som IEA.

Naturligtvis förstår ni att jag talar om Hunt Seat Equitation??
Där bedömningen ligger på ryttaren.

Så skoj för dem att tävla i lag!
Ännu en nyans i mitt ponnymammaliv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar