söndag 9 november 2014

Hopp och hej hela helgen.

Tävlingar i dagarna två. Otroligt roligt. Otroligt tröttsamt. Otroligt tidiga morgnar. Det är nästan så att de på Dunkin Donuts drive through känner igen min röst och har kaffet färdigt när vi rullar igenom klockan 6 på morgonen.
Vädergudarna samarbetade så jag tror vi fick en av de sista vackra hösthelgerna till vårt förfogande.

Igår körde vi lös med klubbtävlingarna och fall festival. Det kom en hel del folk och vi fick ihop en slant till den olycksdrabbade familjen som vi samlade för. Några andra stall kom med ett par hästar var och tävlade mot våra ryttare.
Dottern tävlade med Milla i 2.6 (76 cm för att vara exakt) Equitation. Alltså, fokus på ryttaren. Jag satt på läktaren med fjärilar i magen (alltid när hon tävlar) och såg två jättefina rundor och en flatklass som hon och Milla vann. Hurra! Blågulröd champion rosett. 
Eftersom tävlingen skulle ha gått förra helgen, en dag efter halloween, körde vi också den alltid roliga utklädningsklassen. Man kan riktigt se hur hästarna suckar och rullar ögonen och tänker "ÅH NEEEEJ IGEN?".

Jadå, han hade en näbb.

Naturligtvis hade Fancy och Bugatti
också ballerinakjolar.

Äntligen Hunter Derby dags. Ute på fältet. I ett Hunter Derby är hindren och fältet egentligen större än vad de var hos oss, det här var ju vår hemmaversion. Men spänningen var stor och det här var vad vi alla hade väntat på. De stora rosetterna som stolt hängs runt halsen på hästarna för ärevarvet hägrade.
Det var tjejerna, 8 stycken, jag på Milla och ponnypappan Ed på hans Heidi. Både Milla och Heidi är rediga märrar.
Alla hästarna la in en överväxel och det var stort underhållningsvärde på de flesta rundorna... Det bjöds på skenande, bockande och lite stegrande. Milla vaknade till och tog fram sin inre eldsprutande drake, vilket är det roligaste som finns. Vilket betyder att hon blir het och för en gångs skull måste man hålla tillbaka henne.
Vi red två felfria rundor och Ponnymamman fick vinna över alla tjejerna!!! 
Jajaja, det viktigaste är att ha roligt, blablabla.... Men det kändes fint att hänga rosetten runt halsen på Milla och dra i full fart upp över fältet. Det lustiga är att inte så många i stallet vet att jag rider eftersom jag oftast rider på dagarna när det inte är så mycket folk där. 
En lång dag avslutades under en filt i soffan med ett glas vin. 


Idag var det IEA debut för Crossroads laget. 
Båda lagen, High school och Middle school.
Vi är så organiserade och matchande...

Spänningen var om möjligt ännu större idag. Som tur var så har tränaren/lagledaren, Rachel, varit med förr. Klockan 7 reds alla hästarna som skulle vara med av personer som inte skulle tävla. Då fick alla lagen stå och titta och försöka bilda sig en uppfattning om de olika hästarna. Detta utan att veta vem de skulle rida. Dotterns klass var den första. Hon tävlar i High school laget och tävlar mot ryttare som går i 9-12 klass. Förresten, alla tjejerna i vårt High school lag går i 9:an. Hursomhelst.
Hon blev tilldelad Lady, en stor fux med ett otroligt slarvigt klippjobb. 
"Jaha," sa tjejen som höll i Lady, "hon kan vara lite lat så se upp i svängarna så att hon inte bryter av till trav."
Rachel fixar stiglädrena. Det är
egentligen det enda ryttarna får
göra själva. Vill de spänna sadelgjorden
t.ex måste antingen tränaren
eller en funktionär göra det.
Ingen aning om varför.
Bra att veta tyckte Dottern. Hon satt upp, fick hoppa två hinder och gå åt sidan för några sista goda råd från Rachel och sedan var det dags. Lady var allt annat än lat så Dottern hade vad hon gjorde med att försöka se ut som hon var i fullständig kontroll på en häst hon hade ridit i cirka 90 sekunder. Jag måste säga att se henne hoppa den banan var ett av mina stoltare stunder i hennes ridkarriär. Hon var så samlad och bara gjorde det. Hon blev fyra och var strålande lycklig. Det var många nerver i dallring innan den ritten. 
För flatklassen fick hon rida Nemo, en stor ponny, en riktigt fin skäck. Där blev det en andraplats. Fina poäng att samla på. 
Varje ryttare får bara tävla i 5 tävlingar och det bidrar till ännu mera rättvisa i den här tävlingsformen.
För övrigt i laget såg vi en förstaplats (!!), några femteplatser och fjärdeplatser. 
En alldeles utmärkt debut!!!

Det är något alldeles speciellt med att tävla i ett lag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar