onsdag 26 november 2014

Ge och ta.

Milla är perfekt. 
Hon är inte av finaste tävlingsmaterial, men kan en häst lära små barn att rida, 'drag a cow to death' - i teorin alltså, röja runt en hemmagjord hunterderby bana, faktiskt inte göra bort sig helt på bortatävlingar, få mig att le varje dag och gäspa stort när jag håller fram tränset - då måste jag framhålla att hon är enastående. På sitt sätt.

På Jans önskelista för ridklubben står det: 2 stycken Milla för ridklubben. En häst som kan ta en ryttare från nybörjarstadiet till åtminstone 2'6". Och när du kan rida såpass bra är det mycket möjligt att draken i henne vaknar och det är bara roligt.

Nu verkar det som vi kan kombinera Dotterns passion för banhoppning med Millas goda temperament för nybörjare. Här fungerar det så att om man vill tävla en häst mer än någon enstaka gång, då hyr man den. Då får man första tjing på den så att säga. 
Nu sitter vi i den situationen med Dottern och Kenzie. Och eftersom Jan har en liten rid elev som har kommit till ett stadium i sin ridning där det inte finns någon ridskolehäst som riktigt fungerar för henne och Milla är, som sagt, perfekt, då är tanken att den flickan får rida Milla på helgerna när hon är där. Det blir något slags uthyrningsarrangemang där vi byter ridtid på Milla mot ridtid på Kenzie. Enkelt sett. 

Det känns som en bra lösning eftersom jag har svårt att rida på helgerna och Dotterns lista på whiteborden är lång och sedan ska Harvey och Milla läggas till på slutet. 
Och Sherpa får sadla henne hur mycket han vill....
Vi får se om detaljerna fungerar.  

Idag hälsade vi på Sachi!! Jag har inte fått gå dit sedan förra måndagen pga sjuka valpar i kenneln. Inte Sachis tjockisar, men förståeligt vill de begränsa springet där när de har sjuka kullar. 
Valparna är nu fyra veckor gamla och gudomligt söta!



Sachi parkerade sig i knät på mig. Eller hemskt nära.
Lilla labben...



Viola försökte sig på en 'selfie', men blev avbruten hela
tiden av valpen som stirrade tillbaka henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar