onsdag 17 september 2014

Om att se Bruce från VIP-filten en solig höstsöndag.

Bruce. Alltså Springsteen. The Boss. Fast det bör ju tilläggas att han inte var huvudpersonen utan hans dotter, Jessica, som kammade hem Grand Prix vinsten på $200 000 i American Gold Cup.

Här gör hon alltså sitt ärevarv på Vindicat W. Pappa Bruce står nere till höger i en brun mocka jacka. De riktiga coolingarna ser ni bakom Jessicas bak... I rött, min kompis och till vänster med solglasögon hamnade jag! På samma kort som The Boss. En vanlig söndag.


Ja ibland är det glassigt att vara ponnymamma. Då blir man bjuden av kompisarna från Stonebridge Sport Horses att sitta på deras VIP-filt och dricka ett glas prosecco. Men först blev Dottern och jag instruerade om hur vi skulle planka in eftersom gratisbiljetterna var slut. Där blev det ju lite grus i glassandet förstås.

American Gold Cup, som också är en del av uttagningen till World Cup, gick av stapeln i söndags på Old Salem Farm. OSF är en otroligt vacker gammal anläggning i det hästtäta North Salem. Där tävlar inte bara världseliten under två veckor i maj, eller i American Gold Cup på hösten, utan också Milla Shilling under vintersäsongen. Tänk, där trampar vi omkring på samma stallplan som Jessica Springsteen, McLain Ward eller Beezie Madden. Jag är hopplöst galen i kändisar. Det är bara att erkänna.

Jag nämnde ju olika tävlingsformer, hunter seat och equitation, men det här var 'vanlig' hoppning. Enkelt och bra. Riv inte, stanna inte, trilla inte av, hoppa rätt hinder och allt ordnar sig.
För de stora tävlingarna, två veckor i maj och nu Gold Cup, växer det upp en stor tältstad med stallar bakom anläggningen. Inför majtävlingen gissade jag att det var 100-150 hästar uppstallade i tälten.
Vad som är så extra trevligt är att OSF ligger så nära, tio ynka minuter hemifrån och tjugo minuter när jag kör med transport från stallet.

Hursomhelst är det jätteskoj att gå och se de stora tävlingarna, det är alltid massor av folk där, det picknickas, shoppas, minglas i en helt sagolikt vacker miljö med det enorma Grand Prix fältet som pricken över i.




3 kommentarer:

  1. Häftigt! Nu fick kändisarna vara med på samma bild som du��

    SvaraRadera
  2. Ja precis, Katarina!! Undrar om Bossen förstod hur stort det var att ha oss i bakgrunden? Kompisen lyste ju verkligen upp bilden i sin röda fleece.

    SvaraRadera