måndag 1 december 2014

Viola, Vine, Vinny och Viking. Snart ska de ut i världen.

Imorgon är de fem veckor gamla. Vi har inte hälsat på dem så ofta som vi har velat. Sjuka valpar i kenneln och valpande tikar har satt stopp för flera av våra besök.
Men så är det, hundarnas väl och ve går naturligtvis först.

Idag fick vi iallafall hälsa på.
De hade flyttats ut till det stora rummet nu. Det betyder att om några dagar börjar de separera valpgänget från Sachi, lite åt gången. Min gissning är att de är avvanda till helgen och Sachi får komma hem så snart hon har sinat.



Sachi uppskattade flytten
till 'stora rummet' extra
mycket då det finns en massa
leksaker hon kan stjäla
från valparna.

När de är omkring sju veckor testas de och första utgallringen sker. Antingen blir det puppy program och då flyttar de hem till sin fodervärd (puppy raiser). De kan också bli utadopterade om det beslutas att de passar bättre som familjehundar.
På testdagen kommer jag att vara där. Absolut. Det är så intressant att se testen och sedan höra utlåtandena om dem.



Men innan och efter testen kommer de att åka hem till volontärfamiljer som tar emot småttingarna parvis. Då får de leva familjeliv i några dagar tillsammans med sitt syskon. Vid cirka nio veckor blir de placerade i sin värdfamilj ända tills det är dags för nästa test, vid arton månaders ålder, då det bestäms om de ska börja den "riktiga" träningen på hundskolan. När hundarna är färdigtränade är de värda upp emot $50 000. 
Men det bästa är att den person som efter godkänd ansökan blir utvald, får hunden och all träning gratis! 

Två av Sachis valpar från allra första kullen har testats och båda blev godkända. Den ena fick ett MVG och går nu igenom ännu mera tester för att möjligtvis bli avelshanne och den andra är nu på hundskolan och har börjat sin träning. Jag hoppas att jag kan gå och vara med om någon av valparnas "examen" med sin partner.




Och nejdå. Inga valpar blev strypta under
vårt besök...
Jaaa, jag har inte skrivit vem som är vem av valparna. Ärligt talat har jag inte en aning. De är alla svarta, tjocka och goa. Ser man underredet på dem så ger det sig rätt snabbt vem som är Viola men annars krävs det tjuvkik på deras halsband.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar