söndag 28 december 2014

For 6 manader sedan. Eller. Om 6 manader.

Regn och slask. Ska det absolut vara vinter så får ju årstiden leverera. För en före detta Kiruna-bo är det här ju ett hån utan dess like. Jag väljer kallt och snö över slask och lera vilken dag som helst. Problemet är ju att man inte får välja väder. Inte en enda gång.
Men jag kunde välja att inte åka vattenskidor fast nerför idag.

Sonen och kompisen är sega som sjutton och är ute och slirar i slasket. Dottern vinkade hejdå från under täcket när vi åkte. Hon var väldigt nöjd med situationen.


Stugan, som också fungerar som svärföräldrarnas sommarbostad när Florida blir för hett, ligger väldigt vackert till med en fantastisk utsikt över en dal. 

Kortet ar taget fran balkongen. underbara
 sommar!

Huset är omgivet av enorma 'gräsmattor' så vi mutade in ett hörn och för två år sedan byggde vi ett litet stall där.  Harvey och Milla har haft sommarlov där under några veckor ett par somrar nu. Nu när Harvey har flyttat måste vi hitta en ny semesterkompis åt Milla. Men det löser sig nog.




Milla kan ga los om vi bara ar i narheten.


Dottern brukar mest rida på fälten runt stugan, men jag tycker om att gå upp på åsen bakom stugan. Man följer åsen förbi flera små stugor eller rättare sagt ruckel, som ser helt obeboeliga ut, men helt plötsligt fladdrar en gardin i ett fönster eller man hor hur en dörr slår igen...
Det är lite läskigt, det finns en hel del original häruppe i skogarna. Och björnar och coyotes.
Det man inte ser/vet har man inte ont av tror jag stenhårt på. Men naturligtvis var jag och Milla tvungna att bokstavligt talat springa på en björn i somras. Vi sprang åt olika håll men jag blev rejalt uppskakad.


Coyotesarnas (?) ylande hör vi på kvällarna. Ofta närmare än vad som känns bekvämt, även där vi är, inne i stugan. Ylandet riktigt vibrerar ända in i ryggmärgen. De små korta skallen som sedan följs av ett bytesdjurs skrik bidrar riktigt bra till myset.

Det ar sakert manga skogsvasen ute en
sadan har dimmig morgon...
Sa har sag det ut idag. Ett ensamt skjul och staket
stolpar som, liksom oss, vantar pa sommaren.

2 kommentarer:

  1. Försöker igen - mina kommentarer försvinner?
    Det ser iaf mysigt ut, även om björnar är läskiga - har björnfrossa här i Bjursås också :)
    Vilken del av det stora landet? Med vänlig hälsning Vera :)

    SvaraRadera
  2. Hmmm. Märkligt med dina kommentarer. Men trägen vinner.... Vi bor ca 1.5 timme nordväst (blir det nog) om New York city. Stugan ligger i Catskills, ännu ett par timmar västerut.

    SvaraRadera