måndag 16 februari 2015

En storögd titt på Wellington.



Wellington måste upplevas för att man ska förstå vidden av hästsportens inflytande på hela samhället. På trettiosex kvadratkilometer i det sydvästra hörnet av Wellington samsas omkring femhundraåttio stall och när säsongen är över har omkring tiotusen hästar kommit och gått. Tre stora arenor där det tävlas från i början av januari till i slutet av mars ligger i hjärtat av "Wellieworld". Miltals av ridvägar genom bostadsområden och längs med vägarna gör att alla verkar vara cirka tio minuter från tävlingarna. Det är väldigt praktiskt, då de flesta verkar rida till och från tävlingsplatsen. Massor av små mopeder och golfbilar fraktar skötare, ryttare och tränare fram och tillbaka mellan stall och tävlingsplatser.

Det är en upplevelse att köra genom Wellington. Det ser ut som vilken bostadsområde som helst i södra Florida. Villagator, många inhängnade bostadskvarter och affärer - men tittar man in mellan häckarna och staketen ser man stall, hagar och ridbanor överallt. De flesta väldigt vackra och alla är välskötta.
Utan tvekan är det hästvärldens mecka.
Wendys stall.

Vi hittade fram till Wendy Aarndts stall där Dottern ska få rida och uppleva Wellington från insidan.
Wendy log uppskattande när hon såg Dotterns ringa längd, för ponnyn Venice behövde en ryttare. Innan vi visste ordet av var Venice sadlad och Dottern uppsatt. Wendy gav henne en lektion i markarbete och var nöjd med vad hon såg.

Det blir troligast hopptävling med Venice på onsdag och torsdag. Innan dess ska hon lämnas av hos Wendy klockan sju varje morgon och då får vi se vad hon hittar på för arbetsuppgifter för Dottern.
"Kör hårt med henne", tipsade jag Wendy.

Vi hann även med en sväng till "Global", där Adequan Global Dressage Festival håller till.
Där finns det förutom mängder med dressyrbanor, även ett enormt stort fält där det hålls hunter- och jumper derby. Vi hann precis se Daniel Zetterman rida hem en femteplats i derbyt.
Efter det fortsatte vi vår turne genom Wellington, till ett stall som ett par kompisar från New York har hyrt in sig i.

Vi lämnade Wellington bakom oss så att vi hinner sova lite innan det är dags att återvända, väldigt tidigt, för att leverera Dottern till Wendy och Venice.

Och kanske med lite tur hinner vi med en tripp till stranden. Måndagarna är ju traditionellt den lediga dagen inom hästvärlden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar