tisdag 26 maj 2015

Jahapp. Ingen blödning i hjärnan. Det är glädjande nyheter en fredag natt.

Nina och Kenzie, innan det blev platt fall.

Anledningen till en sådan glädjande rapport började mitt på dagen. Det var i fredags då jag igen ansåg att prioriteringen hopptävling över skola var klar som korvspad. 
Så Nina, Kenzie och jag for norrut till den lilla staden Saugarties, där det är tävlingar hela sommaren med början förra veckan. Jag skulle ta hem Kenzie efter utförd hoppning och Nina skulle stanna och tävla Mimi resten av helgen. En bra plan, tyckte vi.


Nina och duktiga Mimi.

Nina och Kenzie. De två tillsammans.... 
Efter att ha värmt upp samtidigt på samma framridningsbana som hennes förebild, McClain Ward (han tävlade en 1.40 hoppning, lite högre än Nina), red hon in och lyckades bli femma i stor konkurrens. Mycket bra ridet av någon som är grön vad det gäller banhoppningens snabba tempo jämfört med hunter tävlingarna.
Oh Kenzie. Hon är av eller på. Tydligen
behövde hon slumra lite efter att ha
tagit alla kurvorna på två hjul. Så att säga.

Jan, Kenzie och Nina lär sig banan.

Nästa klass var lite högre, svängarna snävare och ingen omhoppning, alltså på tid från början. Den stora frågan var om hon skulle våga sig innanför ett hinder som alla red runt. 
Vinna eller försvinna... 
Naturligtvis ville hon prova. Tyvärr lyckades hon inte balansera upp Kenzie helt i svängen så det blev lite kråkhopp av det hela och Nina singlade av i landningen av det andra hindret i kombinationen. Platt fall på rygg och bakhuvudet. Och där tog den tävlingshelgen slut. 

Efter att ha sorterat ut alla symptom hon hade genom att sova, äta och dricka kände hon fortfarande tryck i huvudet på kvällen, så då for vi till akuten.  
Vår härliga granne Freya tjänstgjorde som akutläkare, det var skönt att hon tog hand om oss. 
En lindrig hjärnskakning var domen och eftersom Nina kände tryck på sidan av huvudet tog Freya det säkra före det osäkra och beordrade en CT scan för att utesluta blödning.

Ninas hjälm skötte sig utmärkt med andra ord. Men kan inte användas något mer för den sprack litegrann. 
Två veckor utan ridning och nya hjälmen obrukbar. Huvva.
Men nu har hon tid att lära sig flätningens konst. Hunterflätningen är verkligen en konstart i sig. På de stora tävlingarna går speciella flätare runt och tjänar $100 på en flätad man, pannlugg och svans!
Om Nina kan lära sig det, vilket hon har tid att träna på nu (!!), kan hon lätt tjäna ihop till en ny hjälm och sina tävlingar.

Om hunterflätor.

Det finns en mening med allt. Eller hur?

Damien och Cyndi organiserar den
obligatoriska skrytväggen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar