måndag 16 mars 2015

Lördagen gick i blått, gult och röd-blå-gult!! De bästa färgerna.

I lördags var det var nog första gången jag missade en tävling. Men med tanke på hällregnet som höll oss alla blöta och frusna hela lördagen, så kändes det inte så hemskt att vinka iväg transporterna på lördag förmiddag. 
Att jag dessutom hade en konsert med sonens skolband att se fram mot, gjorde att det var helt ok att stanna hemma. 
Det var en viktig konsert för honom och hans trombon, han hade blivit utvald att spela i en All County konsert. Det är ett samarbete mellan skolorna i vårt "län". 

Nina åkte glatt iväg i blötan. Det är också en vemodig signal att hon inte behöver mig lika mycket. Det börjar bli dags att sakta klippa navelsträngen. Så är det. Med tanke på hur självständig och tuff hon är, så är det inte jättehemskt. Bara vemodigt. 

Iväg for de. Hon skulle tävla Mimi igen i Schooling Hunter. Bedömning på hästen, ni kommer väl ihåg? Schooling Hunter håller den respektingivande höjden av närmare 70 cm. Det var mycket bra träning för Mimi.

Så här gick det. Inte det mest stilfulla fotografi men det berättar om två förstaplatser (hoppning och markarbete) och en tredje i hoppning. Alltså, Champions i divisionen!

Det var också dags för Kenzie och Nina att tävla i banhoppning (jumpers). Det var deras andra tävling på den här höjden. 
Någon annans fotoblixt lyser upp dem!

Mycket träning gav resultat. Nina och Kenzie börjar bli ett väldigt samspelt par och de vann alla deras klasser. 
Naturligtvis är det uppmuntrande att vinna blå rosetter och det är också ett kvitto på att det har gått bra; men som Nina påpekade att mest av allt var hon nöjd med att hon inte var lika nervös som förra gången och kunde rida därefter.

Dagen därpå var hon tillbaka i Gardnertown för att hjälpa Annie med Fancy Feet. 
Hästarna håller verkligen henne sysselsatt. Perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar