söndag 15 mars 2015

Hur är en del människor funtade egentligen??

Ja, jag undrar.
Sex hästar hittades svältande i ett stall en bit härifrån.
Två fick avlivas på plats eftersom att äta sin egen avföring tydligen inte var så bra för dem. En mini-ponny blev adopterad på en gång så den var nog inte i så dåligt skick.

De andra tre, alla hingstar efter vad jag förstår, varav två stora ponnyer och en Quarter horse, transporterades till hästkliniken som ligger alldeles i närheten av Crossroads. Två av dem var i också i riktigt dåligt skick men klarade sig.

Hur kunde det ske? Varför låter man bli att mata och se till sina hästar? Tyvärr är det inte ovanligt och det gäller ju inte bara hästar utan även andra djur som är beroende av människornas omvårdnad. Eller för all del, andra människor - oftast barn- i beroendeställning. Men det lämnar jag till någon annan att skriva om.

I det här fallet försvarar stallägaren sig med att hennes privatliv blev för mycket i början av året, så hon hade inte besökt stallet. Stallet ligger en bit från hennes boningshus, fast på hennes tomt. Hon hade låtit en man stalla upp sina hästar (de tre hingstarna) mot att han tog hand om hennes tre (mini-ponnyn och de två som avlivades) och hans egna. Hon sade att mannen hade varit där och sett till hästarna ett par gånger varje dag.
Så en dag hörde hon en massa oljud från stallet och hade tydligen tid att gå dit. Där hittade hon en av sina egna hästar, där den låg på sidan och inte kunde komma upp. Hon ringde en veterinär som insåg att det fanns inget att göra för hästen och den behövde avlivas på plats. Veterinären ringde sedan polisen och rapporterade eländet.
När polisen och stallägaren gemensamt gick till stallet upptäckte de stallägarens andra häst också den liggande i avföringen utan att kunna ta sig upp ta sig upp. Polisen tillkallade en veterinär som inte såg någon annan utväg än att avliva även denna häst.

Nu började det hända saker. Djurskyddspolisen kallades till stallet och allting dokumenterades; det fanns ingen mat åt hästarna, utan de åt sin egen avföring, de vattenhinkar som hade vatten var frusna, strukturellt var byggnaden under all kritik och två av de fyra kvarvarande hästarna var svultna och uttorkade. Naturligtvis blev de omedelbart flyttade till hästkliniken. 
De ska nu kastreras och adopteras ut.

Min vän Bernadette har tagit de har tre hästarna under sina vingar. Hon har startat en insamling på gofundme och har lyckats få ihop en hel del som ska täcka veterinär kostnaderna.
Och om jag har förstått allt rätt är det en möjlighet att fuxen och skäcken hamnar hos oss på Crossroads. Det blir spännande isåfall! 
Nä, han ville inte vara med på bild.

Millas lillebror?

Bernadette. En ängel bland oss.

Alla donationer går till hästarnas veterinärvård och mottages med djup tacksamhet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar